Подписване на документи с електронен подпис

Подписване на документи с електронен подпис

На тази страница са изведени видео уроци, съдържащи подробно описание на стъпките, необходими за подписване на електронни документи с електронен подпис. Налични са няколко софтуера за електронно подписване, които са показани в отделни видео уроци.

 

Инсталиране на софтуер за електронно подписване

Независимо с кой софтуер изберете да подписвате електронни документи, е необходимо да го инсталирате на Вашия работен компютър. Видео уроците дават информация за процеса на подписване с вече инсталиран софтуер.

Предоставяме Ви връзки към официалните сайтове, от където можете да свалите и запишете инсталационен файл на съответния софтуер. Следвайте инструкциите за инсталиране на избрания софтуер, описани в съответния сайт. 

СЕП България (ESign) - www.esign.bg 

InfoNotary (IN Signer) - www.infonotary.com

"Информационно обслужване" АД (Stampit) - www.stampit.org 


Запис на файл .xml

За да подпишете електронен документ, е необходимо да го запишете на работния компютър. В зависимост от интернет браузърът, с който работите, процесът по записване на файла може да изглежда по различен начин.

 

Internet Explorer:

След като изберете бутон "Свали за подписване" в долната част на страницата се извежда съобщение, чрез което следва да уточните следващото си действие:

Следва да изберете бутон "Save/Запази".

 

Google Chrome

В случай, че работите с интернет браузър Google Chrome, Вашите файлове ще бъдат запазени на местоположение, предварително регламентирано в настройките на браузъра. 

 

Видео уроци

 

ESign

 

IN Signer

 

Stampit

 

 

B-TRUST | БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ АД

B-Trust БОРИКА СОФТУЕР И ПОМОЩНИ ПРОГРАМИ